Какво се случи: Цървена Звезда триумфира с трета поредна и общо 18-та шампионска титла в Сърбия. Тимът на Деян Радонич мина през ФМП с 87:57 у дома и сложи край на серията за златото в първенството на западната ни съседка с 3-0 победи. Така “звездашите” приключват сезона със златен требъл след като триумфираха в Адриатическата лига и в турнира за Купата на страната.

Най-добри: Крилото на Цървена Звезда Огнен Добрич наниза 25 точки, което му донесе и приза за MVP на финалите. Неманя Дангубич добави 16. С по 7 точки останаха Лука Митрович, Бранко Лазич и Марко Симонович.

 

 

MVP 💪🏆🔴⚪️ #OsvojiliSmoSVE #WeAreTheTeam #kkcz #Zvezdas #MVP

Публикация, споделена от KK Crvena zvezda mts (@crvenazvezdakk) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Чарлс Остин и Алекса Раданов бяха най-резултатни за ФМП с по 13 точки.

Повратна точка: Домакините стартираха ударно и за 5 минути направиха серия от 15-0, което ги изведе до 30:9 в края на първата част след 13 точки на Огнен Добрич. “Червено-белите” не спряха дотук и на голямата почивка стигнаха до 46:24. През второто полувреме ситуацията на паркета не се промени, а Цървена Звезда спечели с убедителното 87:57.

И още: Това е девети трофей (б.а. - три в сръбската лига, три в Адриатика и три в турнира за Купа Радивой Корач) за треньора Деян Радонич, който пое “звездашите” през 2013 г.

СТАТИСТИКА ОТ ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА – ФМП