Родната гордост в баскетболния Реал Мадрид - Константин Костадинов, спази заканата си да накаже Барселона за втори път в рамките на последната седмица. Той го направи по категоричен начин и в най-подходящия момент - в полуфинална битка при 14-годишните в Испания.

Юношата на Делфин Бургас бе с основен принос за триумфа на "малките крале" срещу каталунците със 75:60 в Камбадос. Пред погледа на повече от 1000 зрители българчето записа дабъл-дабъл от 14 точки и 15 борби за 35 минути престой на терена, което му донесе и 22 пункта коефициент на полезно действие - най-висок не само измежду всички негови съотборници, но и в целия двубой въобще.

Двуметровото крило, което другата седмица е очакван с нетърпение към лагера на националния отбор на кадетите във Вършец, стреля 6/9 (67%) за 2 точки, този път нямаше късмет от тройката - 0/3, но бе 2/4 (50%) от линията за изпълнение на наказателни удари и това му донесе общо 6/12 и 50-процентова успеваемост в стрелбата в полуфинала.

Във финала Костадинов, който от година насам върви стремглаво в развитието си в Мадрид, ще се изправи срещу талантите на Хувентут Бадалона. Мечтата на Коцето е да завърши сезона със златен дубъл след като пред февруари бодрата смяна на Реал спечели Купата на краля в раздел "минибаскетбол", а той бе избран за MVP.

А за пътя на Константин Костадинов към титлата в Испания може да прочетете повече в този линк: