Бостън и Филаделфия преговарят за обмен на Избор №1 в предстоящия на 22 юни драфт на НБА. Преди месец Селтикс се сдобиха с него след сделка с Бруклин, дошла след трейд между двата клуба от 2013 г., изпратил при “мрежите” тогава Кевин Гарнет и Пол Пиърс, съобщава ESPN.

Евентуално споразумение между Бостън и Сиксърс, ще даде възможност на последните да вземат един от големите таланти отвъд океана Маркел Фулц. Преди ден възпитаникът на университета Вашингтон проведе тренировка с отбора, подобно на гарда на Кентъки ДиАрън Фокс. "Келтите" пък ще вземат Избор №3 и бъдещи по-предни избори в драфта. 

Сред потенциалните играчи на Филаделфия и Бостън за избор в драфта е крилото на Канзас Джош Джаксън, заради когото генералният мениджър на Фили Браян Колонджело пътува до Сакраменто преди два дни. Селтикс пък имат нужда от баскетболист на тази позиция след като в състава им са Айзея Томас, Маркъс Смарт и Ейвърли Брадли.

За последно Бостън обменя Избор №1 в драфта на НБА през 1980 г. с Голдън Стейт, който тогава избира Джо Бари Каръл. Впоследствие Селтикс получават Робърт Периш, а след това залагат на Кевин Макхейл под №3, като двамата печелят заедно с “келтите” три шампионски титли в НБА (б.а. – през 1981, 1984 и 1986 г.).