"Чувствам се така, все едно съм се завърнал у дома. За мен МЗТ е точно това - дом. Преди шест години, когато застанах начело на тима и дадох пресконференция в ресторанта, който сега вече е превърнат в паркинг, казах, че целта ни е титлата. Ние я спечелихме тогава, а сега целите са ни много по-високи", обяви на пресконференция в Скопие Александър Тодоров - новият-стар треньор на македонския шампион МЗТ Скопие.

"Искам да се върне времето, когато в залата нямаше къде игла да падне. Тогава залата ни бе по-малка, но атмоферата бе фантастична, а един час преди мач, вътре нямаше нито едно свободно място. Това, което ще направя сега, е да седна и да поговоря с феновете. Трябва да има път към тях и трябва да го намерим", допълни Тодоров, който през последния сезон води косовския Пея и не го напусна, въпреки че повече от половината време работеше без заплата.

В отбора на Тодоров през новия сезон в МЗТ няма да има повече от 4-5 чужденци, а амбицията на македонеца с български паспорт е голяма - полуфинал в Адриатическата лига. "Аз съм треньорът, извел МЗТ до първа титла в историята. Сега искам да съм този, който ще прати МЗТ за първи път в голямата четворка на Адриатическата лига", отсече Тодоров, който у нас бе наставник на Рилски спортист и Балкан. Самоковци направи шампиони в първото издание на Балканската лига, а с ботевградчани достигна до финал в НБЛ.