Оукланд се отдаде на заслужено парти след спечеленото преди четири дни злато в НБА от Голдън Стейт след 4-1 победи в серията срещу Кливланд. Градът бе преобразен в цветовете на отбора "синьо – жълто", за да стане арена на шампионския парад на Уориърс, който бе уважен от около 1 млн. души.

 

Тълпата изпълни централните улици на града, заредена с екипи на любимците си, както и със знамена, рисунки и снимки, подготвени за автографи. След най-големите купонджии в лагера на Голдън Стейт бяха MVP на финалите Кевин Дюрант, придружаван от майка си, гардът Стеф Къри и помощник-треньорът Майк Браун, който на бързо се смеси с тълпата. Цялата делегация на Уориърс премина по “Гранд Авеню” с открит, двуетажен автобус, който също бе украсен с надписи в чест на новите шампиони.

 

Лидерът на “воините” Стеф Къри сподели момента от семейството си, но отдели подобаващо внимание на привържениците, като не пропусна да ги напръска с шампионско. MVP в лигата през последните два сезона бе въоръжен с пура, а освен това стискаше здраво титлата в ръцете си. Къри слезе при феновете, като започна да ги поздравява, последван от резервата Йън Кларк, който носеше трофея от НБА.

След това на шосето се озова Мат Барнс, чийто подпис се озова на тениска на почитателка. Вниманието на останалите бе насочено към униформата на Дреймънд Грийн, на която бе изписано “Quickie”. Първата буква обаче бе подчертана и напомняше за дома на Кливланд “Куикън Лоанс Арена”. Двуметровото крило със сигурност е очаквал момента, в който да си върне на лидера на Кавалиърс Леброн Джеймс за “Ultimate Warrior” отпреди 12 месеца. Отговорът на Краля бе моментален:

 

 

.... That's what she said, HUH?!?!? 🤔🤔😂😂.

Публикация, споделена от LeBron James (@kingjames) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Центърът на Голдън Стейт Заза Пачулия пък се превърна в оператор, като се опитваше да запечата всичко най-интересно от парада и да го предаде на близки и приятели в социалните мрежи. Най-сладкият момент от него обаче бе запазен за Клей Томпсън. Гардът получи мило обяснение в любов от малко момиченце, което бе написано на плакат следното: “Клей Томпсън, обичам те!”, придружено от обща снимка на двамата.

Най-верните почитатели на Голдън Стейт прекараха по улиците на Оукланд доста часове, за да си запазят по-предно място и да видят отблизо любимците си. Един от тях дори се похвали, че е изминал повече от 10 000 мили, за да стане част от празненството на Уориърс.

Всъщност, очаквах повече хора”, пошегува се треньорът Стив Кър, който допълни “Сериозно, искам да кажа, че се гордея с моите момчета. Изправихме се на крака от разочарованието от миналия сезон. Тази град обединява всички нас. Има хора от различни раси, религии, цвят на кожата и такива, които говорят различни езици. Всички те обаче са заедно сега, защото обичат този отбор.”

Вижте още: