От следващата седмица стартира предварителната подготовка по ремонта на зала “Георги Христов” (б.а - зала “Балкан” ) в Ботевград, след приключване на тренировъчните мероприятия.

Първоначално ще бъде извършен демонтаж на паркета и подготовка по извършване на по-сериозния ремонт. Събарянето на трибуната ще се извърши след влизането в сила на разрешението за строеж. То ще бъде издадено в следващите няколко дни.

Ремонтът на съблекалните и полагането на новата настилка в залата са дейности, за които ще бъде обявена обществена поръчка. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов по процедура на ПРАГ, а не по линия на ЗОП. Причината – финансирането е по проекта “Трансгранично сътрудничество България-Сърбия”.

Проектът е изготвен от Фондация “Съвременност”, съвместно с кмета Иван Гавалюгов и БК Лесковац. Процедурата е в процес на пускане и ще има 30 дни срок за събиране на оферти. След втората половина на следващия месец ще започне ремонтът на съблекалните и същинската ремонтна дейност.

Дъските ще бъдат демонтирани по начин, за да могат след това да бъдат използвани, както го казах на сесията на Общински съвет в някои от физкултурните салони, например в ОУ”Св.Св. Кирил и Методий” Ботевград, за да могат и там децата да ползват хубаво дюшеме”, добави кметът.

Автор: Balkanec.bg