Константин Костадинов получи още едно признание си силното си представяне с екипа на Реал Мадрид при подрастващите в Испания. 199-сантиметровото крило попадна в разширения състав на селекционера на кадетите Иван Коцев за подготовката за европейското първенство, Дивизия Б в София през август.

MVP на финалите в турнира за купата по минибаскетбол в Испания през февруари и още 19 талантливи млади българи ще стартират занимания във Вършец на 20 юни. Тимът ще остане във Врачанския Балкан до 5 юли, след което ще продължи да се готви в Правец. Първите контроли ще са по време на международния камп в Габрово заедно с Чехия, Украйна и Сборен отбор, съответно на 13, 14 и 15 юли.

На 19 и 20 юли националите ни до 16 г. ще гостуват в Македония за две контроли. На 31 юли и 1 август пък в Правец тимът ни ще посрещне Полша. Отборът ще се премести в София на 2 август, като на 3 и 4 август ще играе срещу връстниците си от Румъния. Непосредствено преди европейското първенство кадетите ще играят срещу Португалия.

Европейското първенство, Дивизия Б в София ще се проведе между 10 и 19 август, а България е в група с Полша, Холандия, Украйна, Дания и Кипър.

Ето и разширеният състав на Иван Коцев:

Николай Иванов (Академик София)

Михаил Молдов (Черно море)

Александър Стойков (Черно море)

Константин Костадинов (Реал Мадрид)

Емилиян Грудов (ЦСКА)

Емил Стоилов (ЦСКА)

Боян Боянов (Славия)

Томислав Минков (Славия)

Мартин Петров (Спортни таланти)

Александър Витанов (БУБА Баскет)

Алекс Вретенарски – САЩ

Александър Стоименов (Академик 17)

Веселин Господинов (Цървена Звезда)

Илия Стефанов (Тунджа Ямбол)

Алън Куршумов (Шампион)

Константин Паисиев (Шампион)

Слав Георгиев (Левски)

Николай Георгиев (Делфин)

Елизар Кръстев (Светкавица)

Радостин Димитров (Академик 17)

Източник: БФБ