Голдън Стейт отпразнува спечелената преди няколко дни шампионска титла в НБА с парад в Оукланд. Баскетболистите, треньорският щаб и ръководството на Уориърс се събраха на специална сцена, за да поздравяват феновете си и заедно да се насладят на трофея.

Сред тези, които разчувстваха почитателите на играта в Оукланд бяха Стеф Къри и Кевин Дюрант. Двамата благодариха за подкрепата и разкриха емоциите си пред тълпата, която не спираше да ги аплодира.

За мен и тези хора около мен бе откачена година. Аз имам страхотни съотборници, а всеки от семейството на Голдън Стейт е замесен в този успех. През последните 12 месеца се забавлявах адски много. Всъщност, май е много повече от това. На моменти се чувствах така все едно съм 10 години. Благодарен съм и на треньорите. Те свършиха доста работа. За мен бе чест да съм част от това и се надявам да продължим по този път. Преди това обаче ще се насладим на успеха”, заяви MVP на финалите в НБА през 2016/2017 Кевин Дюрант, който стана шампион за първи път в кариерата си.

Толкова се радвам, че отново сме заедно в такъв миг. Измина една доста дълга година. Спомням си много добре къде бях в този момент преди 12 месеца, но чувството не беше никак добро. Всичко, през което преминахме като личности, като отбор и като клуб, прави този ден още по-специален. Вие, феновете, носите тази толкова силна енергия на този парад. Тази атмосфера е невероятна. Искам да кажа на всички около мен, че ние заедно изградихме лицето на Голдън Стейт, което е единствено и уникално. Не знам къде сте били на 13 юни, но съм напълно сигурен, че сте подкрепяли силно този отбор. Всичко, през което преминахме си струва, за да бъдем с Вас и да празнуваме”, сподели Стеф Къри, който вече има на сметката си два трофея от най-силното първенство в света в рамките на три години.