На Балканите винаги ври и кипи от горещи страсти и емоции. Баскетболът няма как да бъде изключение. След като размирици сложиха отпечатък на финалната серия между Панатинайкос и Олимпиакос в Гърция (3-2 краен резултат и титла за ПАО), напрежението от Атина се пренесе директно към Истанбул.

Край Босфора се случи същото, каквото и в мач №5 от сблъсъка между Олимпиакос и Панатинайкос в Пирея. Срещата бе прекъсната, след което публиката бе изведена от залата. В третия двубой между настоящия властелин на Евролигата Фенербахче като гост на Бешикташ, съдиите се оказаха в напечената ситуация да вземат важно решение.

При резултат 69:70 – точка аванс за „фенерите”, предмети от трибуните полетяха към терена. Реферите оповестиха, че битката ще продължи, но единствено, когато привържениците на Бешикташ напуснат съоръжението. Това се случи след 20-минутна пауза, а от нея се възползваха звездите на Желко Обрадович, които изковаха крайната победа с  80:86, но след продължение – 74:74.

Драмата бе пълна, защото Бешикташ вече виждаше как печели, но тройка на Богданович секунди преди сирената на редовното време върна домакините в реалността. Фенербахче се нуждае само от още една победа, за да триумфира като шампион и в турската лига, а последния епизод от дуела е на 16 юни.