Сметки без кръчмар. Такива се оказаха тези на Макаби и на Барселона, които през последните две седмици се надпреварваха кой ще извади по-примамлива оферта, за да прикотка Дейвид Блат. Накрая и на двете места финишират с празни ръце. Нещо, което не им е непознато като усещане, защото и Макаби, и Барса отпаднаха преди битката за титлата в Израел и в Испания.

 

Дейвид Блат, който за последно изведе Макаби до върха в Евролигата през 2014-та, след което при "делфините" започна безкрайното потъване, действително хвана самолета за Тел Авив. Просто, за да отиде на крака и да сподели очи в очи пред ръководството на 6-кратния клубен шампион на Стария континент, че... отговорът му е "Не" и че възнамерява да остане още един сезон начело на турския Дарушафака, с който ще атакува купата в Еврокъп.

Предложението на Макаби към Блат бе 3-годишен, гарантиран договор, със заплата от $1,3 млн. на сезон, а това на Барселона - за $1,7 млн. за същия период от време. В Дарушафака обаче той получава с половин милион долара повече.