Голдън Стейт е новият властелин на НБА. Уориърс детронираха Кливланд на Леброн Джеймс с 4-1 във финалите. „Воините” вече са определяни като фоворити за трофея и догодина. Специалисти, медии и фенове ги засипват със суперлативи и им изграждат ореол на супер отбор от ново поколение, на дрийм тийм от бъдещето. Ето и успехът им, обяснен в цифри.

121,6
Толкова точки средно на мач във финалната серия. Това е най-доброто постижение на отбор в НБА от 1967 г., когато Филаделфия 76 постига 124,5 точки средно на мач. Във вечната ранглиста Бостън също има запазено място със 123,4 точки през 1965 г. и 121,8 точки 1959 г.

62
Това са точките, които Стеф Къри и Кевин Дюрант реализират заедно във всеки един от двубоите за титлата този сезон. Тандем, считан с основание за един от най-успешните в историята на асоциацията. Къри и Дюрант пък биват изпреварени във вечната ранглиста на Лигата на извънземните само от Майкъл Джордън – Скоти Пипън - дуото, регистрира по 62,2 точки във финалите през 1993 г. и от Коби Брайънт – Шакил О’Нийл – 63,3 в битката за пръстените през 2003 г.

176
Това са точките, които отбеляза общо в петте срещи от финала срещу Кливланд Кевин Дюрант. Единственият в историята, който е вкарвал повече от него в пет мача за титлата в НБА е Алън Айверсън – 178 точки през 2001 г.

9-0
Това е убийствената статистика в полза на Голдън Стейт в плейофите, когато Уориърс играят у дома. Така тяхната „Оракъл арена” се превръща в свещено място, на което чужд крак стъпва и веднага прихваща лош късмет. Защото магията на „воините” на този етап изглежда по-здрава от бетон.