От новия сезон ЦСКА ще играе домакинските си срещи от А група в новата зала на “червените” в местността “Къро”, която е пред завършване. Съоръжението най-вероятно ще отвори врати през септември, като плановете са то да бъде открито с международен приятелски турнир. Според треньора на отбора Йордан Колев, до две години “армейците” ще бъдат част от НБЛ.

Вървим според предварително начертания проект - при всички положения догодина ще гоним място в осмицата и участие за Купата на втората лига, а след една или две години ще играем в елита, поне такива са плановете на ръководството”, сподели Колев, цитиран от “Тема Спорт”.

Той добави, че засега не е целесъобразно да се привличат чужденци в тима.

ЦСКА завърши на пето място във втората шестица на А група с общ баланс от 4 победи и 6 загуби в тази фаза, като преди това навъртя 10 поредни поражения. Мъжкият тим на столичани обаче бе съставен изцяло от собствени кадри, като средната възраст на отбора бе точно 18 години.

Иначе при юношите баскетболистите в червено взеха Купата на БФБ за младежи до 19-годишна възраст, а в същата възрастова група завършиха трети на републиканското първенство. При 16-годишните кадети ЦСКА завърши с две втори места в същите два турнира.

Източник: “Тема Спорт”