Една от големите фигури в европейския баскетбол Шарунас Ясикевичус най-вероятно няма да води Барселона на Александър Везенков в близко бъдеще. Според литовският портал 15 min.lt, бившият гард на Панатинайкос ще продължи да работи с шампиона на страната Жалгирис.

Според информацията, официалното потвърждение на новината се очаква съвсем скоро. Ако това се случи, 41-годишният наставник ще стана най-скъпоплатеният треньор в историята на отбора от Каунас с годишна заплата между 450 000 и 500 000 евро. В по-смелите си прогнози някои дори му отреждат до 700 000 евро на сезон.

Под ръководството на Шарунас Ясикевичус Жалгирис започва да изглежда все по-солиден отбор, който се представи на ниво в Евролигата през миналия сезон. Освен това тимът триумфира с титлата у дома след 4-1 победи във финалната серия срещу Лиеткабелис, а преди няколко месеца вдигна и купата на страната.

При подобен сценарий, в Барса вече имат резервни варианти. Останалите им две опции са настоящият наставник на Валенсия Педро Мартинес, както и треньорът на Баскония Ситo Алонсо.