Мнението за тенденциозност на съдийството в мач №4 от финалите в НБА се разпространява като епидемия. И докато някои спорят 20-те изпълнени наказателни удара в първата четвърт ли бяха единствената причина Кливланд да скъси изоставането си в серията до 1-3, останалите се вълнуват ще има ли наказания за неотсъдените ситуации.

Грубата физическа игра, 7-те технически фаула и „уж” дисквалицикацията на Дреймънд Грийн повдигнаха много въпроси, но един момент се открои дори по-ярко - ударът, който Заза Пачулия нанесе в слабините на Имън Шъмпърт.

Грузинецът, който след контузията на Кауай Ленърд бе заклемейн като изпълняващ „мокри” поръчки, получи техническо нарушение, с каквото бе „награден” и Шъмпърт заради сборичкването след ситуацията.

По всичко личи, обаче, че от Лигата смятат или ударът за неволен, или че техническото е било достатъчно, защото допълнителни наказания няма да има.

И ако наистина не последват санкции, то Заза ще е извадил огромен късмет. Защото ситуацията, при която той лежеше на земята, погледна нагоре и след това отправи удар „под пояса” на опонента си, според редица специалисти, е ситуация за директна дисквалификация.