Един от най-успешните треньори в български женски баскетбол през последните години Георги Божков влиза в ръководството на женския Берое. Той е назначен за консултант в клуба и ще помага с опитa си за развитието на старозагорския клуб.

Разговаряхме с изпълнителният директор Иван Николов и се убедих, че в клуба не се мисли на парче, целите са дългосрочни и са свързани с намерения за сериозна организация и сериозна работа, разбира се. Надявам се да бъда полезен и съм уверен, че успехите пред Берое тепърва предстоят“, коментира бившият селекционер на женския ни национален отбор.

Георги Божков има общо 16 шампионски титли и купи на страната със Славия, ЦСКА и Дунав, а през 2007 г. извежда “червените ангели“ и до триумф в Адриатическата лига. Работил е и в гръцкия ПАОК. Във визитката си той има половин сезон като наставник на женския Берое (б.а. – през 2008/2009).  

За последно на клубно ниво Георги Божков бе начело на Дунав, с който достигна до четири поредни шампионски титли (2012, 2013, 2014, 2015 г.) и четири купи на България (2010, 2011, 2012, 2013 г.). След разпадането му през миналата година обаче бе освободен и продължи като наставник на дамската ни формация, която води в продължение на 5 години (б.а. – от 2012 г. до преди няколко месеца). 

Снимки: LAP.BG и БФБ