Сан Антонио може да придобие и унгарски чар от есента. В Тексас очакват към редиците им след няколко месеца да се присъедини един от най-добрите играчи в Евролигата през миналия сезон Адам Ханга.

Договорът на 28-годишния баскетболист с испанския Баскония съвсем скоро ще изтече и той ще се превърне в свободен агент. Въпреки че бе избран във втория кръг на драфта в НБА под №58 от Спърс през 2011 г., досега гардът предпочиташе Европа, за да трупа опит.

Въпреки че годините минават, Адам Ханга демонстрира най-добрия си баскетбол в кариерата, а средните му показатели от 10.5 точки и 4.4 борби през 2016/2017 в Евролигата не разкриват напълно способностите му. Усилията му през последната година бяха наградени с приза за Най-добър защитник в турнира на богатите. Освен това той попадна и в Идеалния тим на елитната испанска ACB лига в края на сезона.

Според източници, близки до унгареца, времето му за опит за пробив в НБА е настъпило. В Сан Антонио пък го следят отблизо през последните две години и вече нямат търпение да му връчат екип.

Вижте го сами: