Община Стара Загора ще направи ремонт на общинската спортна зала “Стара Загора” през това лято. Това обявиха днес кметът Живко Тодоров и заместник кметът Красимира Чахова. Тази сутрин представители на общината са направили оглед на спортното съоръжение, използвано от баскетболистите на Берое, съобщава официалният сайт на старозагорския клуб.

На този етап ще бъде ремонтирано това, което е най-належащо. Ще бъде поправено осветлението, ремонтирани съблекалните, ще бъдат закупени нови баскетболни кошове. Трябва да се изместят рекламните пана, защото има изискване да има разстояние до трибуната от 2 метра. Освен това трябва да се изгради предпазен парапет край трибуните”, заяви заместник кметът Красимира Чахова.

Готвим се. Целта е залата да отговаря на условията за участие в евротурнирите, обясни кметът Живко Тодоров.

Според регламента на турнирите под егидата на ФИБА страната ни има право на две квоти за квалификациите за Шампионската лига. Едната ще бъде дадена на Лукойл Академик, документи за участие в надпреварата ще подаде и Берое. Според изискванията обаче за целта тима трябва да разполага със зала с 3000 места. По тази причина “зелено-белите” ще заявят зала извън Стара Загора.

Регламентът на турнира предвижда още отпадналите от квалификациите в Шампионската лига отбори да продължат в турнира ФИБА Къп, като за тези двубои Берое ще заяви именно общинската спортна зала “Стара Загора”.