Победителят в Шампионската лига Тенерифе ще защитава трофея в турнира през 2017/2018. Той ще стартира участието си в надпреварата от редовния сезон, който започва на 10 октомври.

Тенерифе стигна до отличието след като победи турския Банвит във финала на Шампионската лига с 63:59. Освен това селекцията на Чус Видорета финашира на пето място в елитната ACB лига и достигна до 1/4-финалите в турнира за Купата на Испания през 2016/2017.

Интерес към Шампионската лига са показали и отбори от гръцкото и италианското първенство. През следващата седмица се очаква да бъдат обявени имената на още няколко от участниците в турнира през новия сезон.

В редовния сезон на Шампионската лига ще участват 32 отбора, които ще бъдат разделени в четири групи по осем тима и ще играят на принципа “всеки срещу всеки, на разменено гостуване”. Най-добрите четири в края на първия етап ще се класират за Топ 16, а победителите от тях ще продължат към 1/4-финалите. Домакинът на Финалната четворка ще бъде определен измежду четирите най-добри.