В Кливланд мислят за финалите в НБА, но май имат и нещо предвид за лятото. Оказва се, че Кавалиърс са готови да прибегнат до промени в състава си, ако сдадат трона на Голдън Стейт през 2016/2017. Сред вариантите на “кавалерите” за нови попълнения са Крис Пол и Кармело Антъни.

183-сантиметровият Крис Пол, който ще се превърне в свободен агент на 1 юли, е близък приятел с лидера на Кливланд Леброн Джеймс. Гардът прекара последните шест години в редиците на Клипърс, но сега към него сериозен интерес проявява и Сан Антонио. През 2016/2017 той записва средно по 18 точки, 4.9 борби и 9.2 асистенции в 61 мача от редовния сезон в НБА.

Последната година не се оказа особено успешна за Кармело Антъни, след като неговият Ню Йорк не успя да си осигури място в плейофите на НБА. За евентуална раздяла с крилото намекна президентът на Никс Фил Джаксън преди два месеца. Участникът в 10 мача на звездите в НБА има на сметката си шест години с екипа на Никс, като през последния сезон реализира средно по 22.4 точки, 5.9 борби и 2.9 асистенции. В периода от 2003 до 2011 г. Мело бе част от състава на Денвър.

Преди да мислят за лятната си селекция, на Кавалиърс им предстоят два домакински двубоя с Голдън Стейт в битката за златото в НБА. Кливланд изостава в серията с 0-2, а следващите мачове са на 8 и 10 юни.