Селекционерът на българския национален отбор Любомир Минчев ще се срещне с представители на медиите в края на седмицата. Той ще участва в пресконференция на 8 юни (четвъртък), в 11:30 часа, в залата на 5-ия етаж в сградата на Министерството на младежта и спорта на бул. “Васил Левски“ 75 в София.

На срещата с представителите с медиите се очаква Минчев да обяви състава, на който ще разчита за подготовката на мъжкия тим за първия етап от квалификациите за световното първенство през 2019 г. в Китай. По време на пресконференцията националният селекционер ще обяви и подробности за подготовката на тима ни за поредното баскетболно лято.

Както е известно, националите ни са в група с Португалия и Беларус. Ботевград ще е домакин на двата мача в България – на 5 и 12 август, съответно срещу Беларус и Португалия. На 2 август тимът ни гостува на Португалия, а на 16 този квалификационен цикъл приключва с визита в Беларус.

Припомняме, че в първата си година като селекционер на България Любо Минчев бе на пейката на България в квалификациите за Евробаскет 2017. През миналото лято отборът ни финишира трети в своята група Е с баланс от 2-4, като съперници на нашите тогава бяха Словения, Украйна и Косово.