Шампионът с Лукойл Академик в НБЛ Виваком през 2016/2017 Максим Корниенко ще има натоварено лято. 205-сантиметровото тежко крило попадна в разширения състав на селекционера на Украйна Евгени Мурзин за Евробаскет 2017.

Отзивите за силното представяне на 29-годишния баскетболист по българските терени през последните осем месеца явно са стигнали и до щаба на Украйна. Максим Корниенко бе сред най-добрите играчи на Тони Дечев в Лукойл, с който спечели Суперкупата на България и шампионската титла, а освен това достигна до финал в турнира за Купа България 2017 и до втората фаза на ФИБА Къп.

Максим Корниенко реализира средно по 11.5 точки, 7 борби и 1.3 асистенции в общо 54 мача на “студентите” във всички турнири при успеваемост в стрелбата от средно разстояние – 57%. Украинецът пристигна в Правец от полския Торун през миналото лято.

С Украйна Максим Корниенко участва на последните две европейски първенства – в Словения през 2013 г. и във Франция и Германия през 2015 г. Освен това крилото носи екипа на представителния тим на страната си на световното в Испания през 2014 г.

Снимки: LAP.BG и ФИБА