Какво се случи: България завърши със загуба участието си на международния турнир в Македония. В зала “Яне Сандански” в Скопие тимът на Стефан Михайлов падна от Япония с 59:88 в третия си двубой от надпреварата. В предишните си два мача националките ни отстъпиха съответно на Босна и Херцеговина с 66:70, както и на домакина Македония с 62:77.

Най-добри: Диана Войнова бе много полезна за България и оформи дабъл-дабъл – 25 точки и 10 борби. Христина Иванова се отчете с 13.

Моеко Нагаока и Наю Такада бяха най-резултатни за Япония с по 14 точки.

Повратна точка: Съперникът ни стартира по-съсредоточено и направи серия от 17-0, за да поведе с 24:13 в края на първата част. В началото на втория период нашите намалиха пасива си до 9 точки чрез Цветомира Шаренкапова, но японките не се дадоха и си върнаха двуцифрената преднина за 43:25 на голямата почивка. След паузата националките сведоха изоставането си до 13 точки чрез Христина Иванова и Диана Войнова за 49:62. През последната четвърт обаче тимът от азиатската държава лимитира българките до 10 точки, реализирайки 24 и спечели с 88:55.

И още: След края на последния си двубой националките ни получиха плакет за участие в надпреварата, която отбеляза възстановяването на представителния тим на Македония при дамите.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – ЯПОНИЯ