Какво се случи: Женският ни национален отбор допусна втора поредна загуба на международния турнир, който се провежда в Македония. В спортен център “Яне Сандански” в Скопие тимът на Стефан Михайлов изтърва Босна и Херцеговина след 66:70 във втория си мач от надпреварата. Преди ден националките паднаха от домакина с 62:77.

Най-добри: Христина Иванова отново бе над всички за България с 20 точки. Теодора Динева се включи силно от пейката с 13. Диана Войнова наниза 10 точки и грабна 7 борби.

Капитанът на Босна и Херцеговина Мелиса Бърканичович бе над всички с 27 точки. Недзила Ковачевич остана с 12.

Повратна точка: Двата състава стояха напълно равностойно на паркета през първите 20 минути, което постави на таблото 27:27 на голямата почивка. След паузата ситуацията на паркета не се промени, но нашите все пак приключиха третия период с минимална преднина от 2 точки след тройка на Теодора Динева за 49:47. В началото на последната четвърт босненките направиха серия от 7-0 и обърнаха до 54:49, но Христина Иванова и Диана Войнова се разиграха и България си върна лидерството за 66:65. Противникът ни обаче измъкна успеха с 5 безответни точки в последната минута.

И още: Босненките доминираха под двата ринга, като грабнаха 39 срещу 34 борби за България. Съперникът ни показа и по-точен мерник от средно разстояние – 52% срещу 36% за представителния ни тим.

Какво предстои: Утре (4 юни) женският ни национален отбор ще изиграе последния си мач от турнира в Македония. Срещата е с начален час 19.00 ч. българско време, а съперник на България ще бъде Япония.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА