Още по темата

Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков заяви, че в клуба все още не са наясно в кой европейски турнир ще участват през следващия сезон. По право, като шампион на България, "студентите" трябва да се състезават в Шампионската лига, но от ФИБА изискват тимът да започне участието си от квалификационните кръгове - нещо, което Стойков определи като неприемливо за клуба.

"Нещото, което ме притеснява в момента, е, че не знам в кой турнир ще играем. За нас е неприемливо да играем в квалификации. От ФИБА казаха, че не могат да ни вкарат директно в групите, макар че в тях има отбори, които не са шампиони на страните си. Мислим и за участие в друг турнир - Еврокъп, ако не бъдат удовлетворени исканията ни. Квалификациите в Шампионската лига са много рано и може да се случи ситуация като миналата година, когато първите ни мачове за сезона бяха най-важните. Трябва ни подкрепата на БФБаскетбол. Предстоят ни и още разговори с ФИБА и с Коста Илиев", коментира Тодор Стойков на проведената по-рано днес пресконференция в Пресклуб България по повод шампионската титла на Лукойл.

За шампионите предстои и селекция за следващия сезон, но тя може да стартира едва след края на следващата седмица след като стане ясно с по колко чужденци ще могат да играят в един отбор.

"Лукойл няма да дава предложение, ще се съобрази с исканията на другите отбори. Българските играчи си имат договори с клуба и те остават. За нас не е проблем и да играем само с български играчи, ако се приеме такова предложение. Тогава обаче няма смисъл да играем в Европа, тъй като там само с български играчи не става. Ако някой смята, че националният отбор да бие два пъти Косово и някой клубен отбор да бие два пъти Сигал Прищина са успехи, за мен това не са успехи. Българският баскетбол е имал къде-къде по-големи успехи както на национално, така и на клубно ниво", коментира легендата на националния ни отбор и Лукойл. 

Източник: Спортал