Подобно на традицията в САЩ, която повелява шампионите в НБА да гостуват на президента в Белия дом, и в Турция не останаха по-назад. Новият първенец в Евролигата Фенербахче бе на официално посещение при държавния глава на южната ни съседка Реджеп Таип Ердоган.

Баскетболистите и треньорския щаб на Фенербахче бяха придружени на срещата от шефа на турската федерация по баскетбол Хедо Тюркоглу, както и от министъра на младежта и спорта Акиф Чагатай Кълъч. От щаба на “фенерите” подариха на президента на Турция екип с №1 в цветовете на клуба. Освен това всички заедно посетиха паметника пред гробницата на Кемал Ататюрк.

Президентът на Турция не пропусна да поздрави легендата Желко Обрадович и след финала в Евролигата преди 10 дни, спечелен от Фенербахче с 80:64 срещу Олимпиакос в Истанбул. Това, обаче, се е случило в разговор по телефона. В южната ни съседка няма как да бъдат недоволни от представянето на турския шампион, който стана първият тим от страната, достигнал до наградата в турнира на богатите.