Какво се случи: Този път прошка нямаше и Кливланд се върна на победния път след грешката в последния етап на плейофите на Изток отпреди два дни. В “Куикън Лоанс Арена” “кавалерите” отказаха Бостън със 112:99, за да поведат с 3-1 победи във финалите в своята конференция в НБА.

Най-добри: Въпреки че изкара с 41 минути на паркета и имаше болки в глезена, Кайри Ървинг изнесе открит урок на съперника като реализира рекордните за себе си 42 точки в елиминациите. Гардът наниза 19 точки за 5 минути в добавка към общо 33 в рамките на 19. Освен това допълни сметката си 3 борби и 4 асистенции, като бе 15/22 при стрелбата си от игра.

Това хлапе е страхотно. За мен е удоволствие да седя и да го наблюдавам отстрани. Той е направен точно за такива мачове”, заяви съотборникът на Ървинг в Кливланд Леброн Джеймс, който приключи с 34 точки, 5 борби и 6 асистенции, последван от Кевин Лав с дабъл-дабъл – 17 и 17 борби.

Ейвърли Брадли бе най-резултатен за Бостън с 19 точки и 5 борби. Джо Краудър остана с 18 и 8 борби.

Повратна точка: Третата четвърт принадлежеше на Кайри Ървинг, чийто дрибъл остави на място защитниците на Бостън не е един път. Гардът направи 6 лейъпа, отбеляза на два пъти зад дъгата и веднъж бе точен от линията за изпълнение на наказателни удари. Точка на рецитала му пък бе третата тройка, дошла секунди преди края на периода. Въпреки това Ървинг уплаши щаба на Кавс и феновете след като стъпи на крака на Тери Розиър, а левият му глезен се извъртя. Самият той остана на паркета няколко секунди преди да се изправи и да продължи, като изглеждаше така все едно никой не може да го спре.

Това бе един от онези мачове, в които трябваше да се борим с всички сили и да спечелим”, категоричен бе той.

Какво предстои: Мач №5 от серията ще се проведе в Бостън на 25 май. При евентуален успех Кливланд ще се класира на финал в НБА, където ще срещне стария си познайник Голдън Стейт.

СТАТИСТИКА ОТ КЛИВЛАНД – БОСТЪН