12 отбора ще бъдат част от Адриатическата лига през новия сезон. Това стана ясно след заседание на борда на надпреварата. Участниците от миналия сезон в турнира ще имат право да се включат в него и през 2017/2018.

Две страни ще бъдат представени от повече тимове в АБА догодина. Това са Сърбия с 4 и Хърватия с 3, следвани от Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора и Македония с по един отбор. Допълнително по още едно място ще имат сърбите и черногорците, чиито тимове са стигнали до най-високи коефициенти в класациите на страните през 2016/2017.

Така в Адриатическата лига през 2017/2018 ще играят Цедевита, Задар, Цибона, Олимпия Любляна, Игокеа, Будучност, МЗТ Скопие и Морнар Бар, като останалите четири тима ще станат ясни след приключване на мачовете от сръбското първенство.

Междувременно стана ясно още, че ръководството на Адриатическата лига ще организира мач за Суперкупата на АБА, който ще се проведе в черногорския град Бар преди началото на сезона. От надпреварата ще направят и няколко турнира за подрастващи по време на 2017/2018.