Монтана 2003 се сбогува със своя капитан. Шарел Алън обяви, че прекратява активна състезателна дейност и се завръща в родината си, където ще се посвети на треньорската дейност. Преди да потегли към САЩ 181-сантиметровият гард гостува на кмета на града Златко Живков, с когото искаше специално да си вземе довиждане. В общината тя пристигна заедно с изпълнителния директор на клуба Петрана Петкова и с шефа на детско-юношеската школа Славко Димитров.

Искам да Ви благодаря за това, което правите за спорта в града. Радвам се, че имах възможността да работя тук, шампионската титла и Купата на България, които спечелих през миналия сезон са едни от най-ценните ми отличия”, заяви Шарел Алън.

Кметът на Монтана я увери, че винаги е добре дошла в отбора.

Не искам да си казваме сбогом. Пожелавам ти първо да се възстановиш от операцията и да ти кажа, че след Нова година те чакаме отново. Преди всичко едно голямо благодаря, за това, че освен капитан бе и истински лидер на отбора и пример за професионализъм”, каза Златко Живков.

Шарел Алън си тръгва от България след девет успешни сезона. През това време тя игра още за Дунав, Нефтохимик 2010 и столичния Левски. С капитанската лента тя изведе Монтана 2003 до златен дубъл през 2015/2016 – шампионската титла и Купата на България, като записва средно по 12.9 точки, 6.7 борби и 4.1 асистенции в общо 28 мача. Шарел Алън е бивша баскетболистка на Сакраменто и Сан Антонио в женската НБА, защитавала е още цветовете на турския Джейхан Беледиеси и на израелския Елицур Нетания.

Източник и снимки: Chervenkarton.com