Франция ще бъде без една от големите си звезди на Евробаскет 2017, който стартира на 31 август и ще продължи до 17 септември. Руди Гобер е взел решение да се отдаде на почивка през лятото и да се подготвя на пълни обороти за следващия сезон в НБА. Това обяви самият той пред елитния френски “Екип”.

Беше трудно да стигна до тази стъпка. Както и да е, бях контузен в плейофите и имах тежък сезон в НБА. Поговорих с хора от щаба на Юта и се разбрахме, че имам нужда от сериозна подготовка за новия сезон. Това обаче не означава, че в бъдеще никога няма да играя за националния отбор”, категоричен бе 216-сантиметровият център, който стана вторият от четата на Венсан Коле след Никола Батюм, избрал да почива това лято.

24-годишният баскетболист дебютира за Франция в подготовката за Олимпиадата в Лондон през 2012 г. Освен това той бе част от състава на “петлите”, завоювал бронзов медал на световното първенство в Испания през 2014 г. Година по-късно с французите отново завършва трети, но на Евробаскет и реализира средно по 10.4 точки и 8.1 борби. Не пропуска и Олимпийските игри в Рио през 2016 г.  

Вижте го сами: