Една от основните фигури в ростера на Монтана 2003 през последните две години Шарел Алън сложи край на здравословните проблеми, които я притесняваха през последните месеци. 181-сантиметровият гард претърпя успешна операция на разкъсан менискус на лявото си коляно, като самата тя увери близки и приятели, че всичко е наред чрез профила си в социалната мрежа Instagram.

Американката, за която това бе последен сезон в кариерата, получи контузията в четвъртия мач от финалите в женското ни първенство срещу Хасково 2012 преди две седмици. Самата тя имаше болки в коляното през изминалите седмици, но ситуацията се усложни в последната фаза от първенството. Впоследствие контузията не й позволи да участва и в решителния пети двубой от серията за златото, спечелено от хасковлийки с 3-2 победи.

Шарел Алън е част от Монтана 2003 от 2015 г. насам, а освен това носи капитанската лента. През 2015/2016 тя бе с основна заслуга за спечеления от него златен дубъл – шампионската титла и Купата на България. През последните месеци пък отново не изневери на силното си представяне и с отбора на Стефан Михайлов участва в Адриатическата лига, като стигне до Топ 4.

В кариерата си досега Шарел Алън защитава още цветовете на Левски, в периода от 2012 до 2014 г., като достига до финал с тима в първенството при дамите през 2013/2014. С екипа на Дунав 8806 пък триумфира със златото в шампионата при дамите и на два пъти с купата. Освен това играе и за Елицур Нетания и Джейдан.