Амбициите на Голдън Стейт през последните няколко сезона са наистина високи, но тази година ситуацията е допълнена от специална мисия. Уориърс ще опитат да си върнат трона в лигата, който изгубиха от Кливланд преди година, заради 8-годишния си фен Броуди Стивънс, който се отиде от този свят след усложнение на инфекция от дългата битка с левкемията преди два дни.

Радвам се, че имах възможност да се срещна с него, да прекарам известно време със семейството му и се надявам да съм донесъл поне малко радост за тях. Ще дадем всичко от себе си да завършим сезона по най-добрия начин в памет на Броуди, който наистина ни подкрепяше от сърце. Знам, че ще бъде с нас и от небето”, заяви лидерът на Голдън Стейт Стеф Къри.

Двукратният MVP в лигата се запозна за първи път с Броуди при визитата на Уориърс на Индиана през миналия ноември. Тогава той и съотборниците му посетиха хлапето в детското отделение на клиниката в Индианаполис, а преди няколко седмици Броуди бе на последния мач на “воините” от редовния сезон в лигата, който се проведе в “Оракъл Арена”.

Малчуганът присъства на една от тренировките на Голдън Стейт през април, като бе част от пресконференцията на Стив Кър, и прекара малко време със Стеф Къри и Кевин Дюрант преди срещата срещу Мемфис.