Една от баскетболистките на Хасково 2012 Катерина Рудева подари златния си медал от първенството на малко момиченце. Анджи си пожела да й дадат шампионската купа за вкъщи, а на молбата й откликна гардът на хасковлийки.

След награждаването в неделя тя свали своето отличие и го окичи на врата на Анджи. Детето се зарадва много и попита учудено “Aма, мога ли да си го взема за вкъщи?!”. “Да, разбира” бе отговорът на сърцатия гард на Хасково, “Само, че купата е на всички какички и на целия град, и не можем да ти я дадем”, добави тя.

Катерина Рудева е родена в София, но от няколко години носи екипа на Хасково 2012, а със себераздаването си на терена отдавна спечели симпатиите на феновете в града. А с този мил жест, тя показа на всички, че носи и огромно сърце.

Селекцията на Елена Станкова достигна до първата си шампионска титла след 3-2 победи във финалната серия и след 87:81 над Монтана 2003 в решителния пети мач, който се проведе преди два дни в зала “Дружба”. Това е вторият трофей за Хасково 2012 през 2016/2017 след като през март във витрината на клуба бе поставена и Купата на България. 

Източник и снимки: Haskovo.marica.bg