Изглежда звездите от НБА, които са родени на Стария континент, нямат намерение да почиват през това лято. Това значи, че Евробаскет 2017 ще бъде повече от бляскав, но и много по-оспорван. След като преди около месец от лагера на Испания обявиха, че най-вероятно ще разчитат на ударното дуо – Пау и Марк Гасол, по-рано днес стане ясно, че Латвия и Черна гора също ще бъдат сериозни подсилени.

За черногорците на първа линия ще застане Никола Вучевич. Самият той заяви присъствието си на европейското, чиито домакини ще бъдат Финландия, Израел, Румъния и Турция. За последно центърът на Орландо носи екипа на представителния тим на страната си на голям форум на шампионата на Стария континент в Словения през 2013 г., като тогава реализира средно по 7 точки и 4 борби. Този път съперници на Черна гора ще бъдат Испания, Чехия, Хърватия, Румъния и Унгария.

На европейското през септември феновете ще могат да наблюдават и младокът, предизвикал фурор през последните месеци в НБА с екипа на Ню Йорк – Кристапс Порзингис. 21-годишният баскетболист пропусна последните два лагера на латвийците, но този година е готов да покаже на любителите на играта в Европа какво е научил отвъд океана. През 2013 г. Кристапс Порзингис участва на европейското за юноши до 18 г. в родината си, като попадна в Идеалната петица на шампионата. Като реализатор №1 в надпреварата пък тогава приключи националът Александър Везенков, който отбелязва средно по 22.4 точки. На Евробаскет 2017 Кристапс Порзингис и Латвия ще се борят за място в елиминациите с Великобритания, Русия, Сърбия, Турция и Белгия.