Берое вече поглежда към по-високи върхове след като се сдоби с първия в историята си златен дубъл. Това се случи след като в рамките на два месеца старозагорци вдигнаха Купата на България и триумфираха със златото в Балканската лига. Има вариант догодина да ги очакват още по-сериозни изпитания на европейска сцена.

Действително сме говорили за участие в турнира на ФИБА Еврокъп. Обмисляме подобно нещо, но то е свързано с допълнителни разговори, които трябва да се проведат на по-високо ниво. Възможно е да съчетаем този турнир и Балканската лига. Имаме амбиции, но първо си гледаме шампионата. Сега ни предстои важен мач с Балкан, който може да определи и класирането ни, в зависимост от срещата на Академик Пловдив с Рилски спортист. Нека не гледаме толкова далеч към бъдещето, защото имаме още много работа”, заяви пред Picknroll.bg треньорът на Берое Любо Минчев.

Берое дебютира на международна сцена през миналия сезон. Тогава под ръководството на националния ни селекционер “зелено-белите” достигнаха до полуфинал в Балканската лига, където обаче бяха отстранени от косовския Сигал Прищина.

Що се отнася до ФИБА Къп, през 2016/2017 в него участваха българските Лукойл Академик и Рилски спортист. “Студентите” достигнаха до втората фаза на надпреварата, където приключиха с баланс от 3-3 в група P и не успяха да продължат напред. Рилски спортист пък остана трети със същия актив в своята H на първия етап в турнира.