Още по темата

В Стара Загора ще се радват на златен дубъл след като късно снощи в Куманово мъжкият отбор на Берое спечели първия си трофей в Балканската лига. Носителят на Купа България 2017 победи едноименния тим със 77:73 като гост във втория мач от финалите в турнира, а пред това спечели у дома с убедителното 84:55. Доволен от успеха бе и наставникът на старозагорци Любо Минчев.

Нормално е да сме щастливи. Ние вече спечелихме два турнира, в които участвахме и сега ще съсредоточим усилията си върху третия. Той е най-трудният от всичките. В третия период от мача срещу Куманово се отпуснахме в защита и играта ни в нападение се повлия. Освен това някои от стрелбите ни не влязоха. Съперникът ни разполага с добри играчи и те се възползваха от това. След почивката бяха по-мотивирани. Както и да е, мисля, че проблемът дойде от нас, но в последните минути това се промени”, заяви наставникът на новите шампиони в Балканската лига.

Автобусът на Берое и този на феновете, които подкрепяха играчите в Македония, се засякоха на граничния пункт при Гюешево на връщане от западната ни съседка. Докато вървеше проверката на документите Любо Минчев, както и Арън Джоунс, Брандис Рос и Омари Гудул отделиха време на привържениците.

Искам да Ви благодаря за подкрепата. Надявам се да сме ви зарадвали с изявите си“, сподели наставникът на старозагорци. Тримата баскетболисти влязоха в автобуса и поздравиха всеки един от феновете.

Още в залата пък пръв радостта от спечеления трофей с привържениците сподели гардът Тихомир Желев. Минути след като тимът бе награден варненецът грабна традиционната бутилка шампанско и поведе съотборниците си към трибуната, където беше настанена групата от Стара Загора. Трофеят пък бе занесен при тях от Омари Гудул.