Още един от големите в НБА ще каже “край” и ще окачи кецовете на пирона съвсем скоро. За последен път в кариерата си Пол Пиърс ще участва в плейофите на НБА, след като стана ясно, че неговият Лос Анджелис Клипърс ще излезе срещу Юта в първия кръг на елиминациите.

На финалната права на своя път в най-силното първенство в света шампионът в НБА с Бостън през 2007/2008 се доближи до хората, които го обичат най-много. Участникът в 10 издания на Мача на звездите отвъд океана не пропусна да благодари на своите почитатели за подкрепата през годините.

Просто искам да благодаря на феновете, които бяха до мен през цялата ми кариера. Виждаха моите върхове и бяха до мен дори, когато бях на дъното. За мен е чест. 19 години, леле. Благодаря на всички”, написа в профила си в социалната мрежа Twitter крилото на Клипърс.

Пол Пиърс има с какво да бъде горд от постигнатото в НБА през последните две десетилетия. MVP на финалите в лигата през 2008 г. е притежател на рекорда за много отбелязани тройки за бившия си тим Бостън (1823), за най-много точни изстрели от линията за наказателни удари с “келтите” (6343) и за най-много откраднати топки (1583). Освен това е вторият най-добър реализатор в историята на Селтикс с общо 24 021 точки, а преди него е само Джон Хавличек (26 395). В Бостън прекарва 15 години. Освен това играе още за Бруклин, Вашингтон и Клипърс.

Прякорът си Истината (б.а. - The Truth) получава от легендата Шакил О'Нийл, след мач срещу Лос Анджелис Лейкърс през 2001 г., в който отбелязва 42 точки. Друг интересен факт за него е, че се запознава с жена си Джулия по време на Мача на звездите в Хюстън през 2006 г. Четири години по-късно двамата създават семейство и се радват на две дъщери – Приана и Ейдриън, както и на сина си Принс.

Със сигурност Пол Пиърс може да бъде благодарен за много неща в живота си, но най-вече може да благодари на Господ. Защото на 25 септември 2000 г. при опит да разтърве сбиване в бостънска дискотека е наръган 11 пъти в областта на лицето, шията и гърба. Само близостта на болницата, в която веднага е откаран, го спасява от сигурна смърт. 17 години по-късно той е повече от смирен и се радва на обичта на феневете, като за последно, защото…

Мачът не е свършил, докато часовникът не покаже 0!