Какво се случи: Цървена Звезда триумфира с трето поредно злато от Адриатическата лига. Тимът на Деян Радонич мина през Цедевита със 77:61 като гост, за да затвори финалната серия в турнира през 2016/2017 с 3-0 победи. Успехът е напълно заслужен за “звездашите”, които спечелиха 30 от 32-тa си двубоя в надпреварата през този сезон.

Най-добри: Дион Томпсън реализира 14 точки за Цървена Звезда. Марко Симонович добави 13 и 5 борби. Нейтън Уолтърс се отчете с 11 точки и 5 борби.

Тони Катич бе най-резултатен за Цедевита с 12 точки.

Повратна точка: Най-силното оръжие на Цървена Звезда – борбата под коша влезе в употреба и при визитата на Цедевита. Селекцията на Деян Радонич приключи с 30 овладени под двата ринга топки срещу 21 за съперника. Освен това гостите показаха и по-точен мерник от средно разстояние – 55% срещу 38% за хърватите.

И още: Американецът Чарлс Дженкинс бе избран за MVP на плейофите в турнира, като реализира средно по 12.3 точки, 3 борби, 5.3 асистенции и 1.5 откраднати топки.

Готов за парти: Гардът на Цървена Звезда Неманя Дангубич има двоен повод, за да почерпи днес. Освен, че стана първенец в Адриатика, той празнува и своя 24-ти рожден ден.

СТАТИСТИКА ОТ ЦЕДЕВИТА – ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА