Берое улесни задачата си във финалите на Балканската лига след като си осигури аванс от 29 точки преди реванша срещу Куманово след седмица. Треньорът на старозагорци Любо Минчев остана доволен от представянето на играчите си, но все още има едно на ум за срещата в Македония на 18 април.

Единствено не съм доволен от последните три минути в срещата, защото допуснахме да ни провокират и ние да се изнервим, както и някои елементарни грешки. За нас всяка една точка в тези два мача е важна. Трябваше да си осигурим колкото се може по-голяма разлика, за да бъдем максимално спокойни в следващия мач. Като цяло изпълнихме задачите си за двубоя. Все пак това е финал. Победите са важни. Не съм си представял, че ще стигнем до аванс от 29 точки. В Куманово няма да ни бъде лесно”, заяви пред камерите на БНТ Любо Минчев.

Днес залата в Стара Загора беше доста пълна. Радвам се на това, защото когато дойдох беше празна. Мисля, че досега не съм я виждал с толкова много фенове. Все пак това е битка за златото в турнира. Щастлив съм, че зарадвахме публиката с добър резултат”, допълни треньорът на старозагорци, които отказаха Куманово с 84:55.