По-късно днес от 18.30 ч. в зала “Общинска” в Стара Загора Берое започва битката с Куманово за трофея в Балканската лига. Треньорът на “зелено-белите” Любо Минчев ще разчита на по-дългата си пейка в сравнение с тази на съперника, като се надява отборът му да излезе достатъчно мотивиран за срещата.

Не мога да кажа кой резултат ще е добър. Не мога да говоря и за голяма победа без да сме я постигнали. Първата ни и основна цел е да бием. След това ако успеем да направим и по-голяма разлика, това ще бъде в наш плюс. Смятам, че залата ще бъде пълна. От това, което чух, има доста голям интерес към двубоя и ние ще имаме сериозна подкрепа от феновете”, заяви Любо Минчев пред официалният сайт на Балканската лига.

В последния мач срещу Лукойл не изглеждахме добре и не бяхме достатъчни мотивирани, за да спечелим, което ме притеснява. Както и да е, това все пак е финал и се надявам, че ще изглеждаме по съвсем различен начин и ще бъдем концентрирани. В момента Куманово играе освободено и без напрежение. Бяха напуснати от двама ключови играчи и нямат какво да губят. Те обаче имат къса ротация, което ние можем да използваме. Съперникът ни разполага само със седем баскетболисти, което ще ни бъде полза”, допълни още наставникът на старозагорци.

Това ще бъде третата среща между Берое и Куманово в турнира през 2016/2017. Двата състава играха един срещу друг и в първата групова фаза на надпреварата. В първия им сблъсък македонците спечелиха у дома с 82:72 на 15 ноември 2016 г., но старозагорци взеха реванш два месеца по-късно. На 24 януари селекцията на Любомир Минчев зарадва феновете си с убедителното 91:70.

Берое е на две стъпки от това да се превърне в третия български тим, спечелил златото в Балканската лига. През 2010 и 2014 г. Левски триумфира като шампион в турнира, а в първото му издание (б.а. – през 2008/2009) Рилски спортист финишира първи.