Още по темата

Любо Минчев изведе Берое до втори финал през този сезон. След като спечели Купа България 2017, сега тимът на специалиста има шанс да донесе още трофей в Стара Загора. "Зелено-белите" получиха тази възможност след като победиха Теодо Тиват и във втория мач от полуфиналите в Балканската лига, но този път с 92:56. 

Предвид резултата, може би е изглеждало лесно, но смятам, че това не са максималните възможности на Теодо. Ние, от своя страна, играхме доста добре в защита. Може би донякъде е допринесло и това, че в първия двубой съперникът ни поведе в началото, но ние направихме обрат и го победихме с разлика. Първите минути от този двубой също бяха решаващи, защото започнахме силно и докарахме нещата дотам, че след това срещата се доиграваше”, заяви пред камерите на БНТ треньорът на Берое Любо Минчев.

Сега ще трябва да съчетаваме мачовете от българското първенство и финалите в Балканската лига. Няма да ни бъде леко, защото е трудно играчите да бъдат максимално мобилизирани два пъти в една седмица. Особено по време на срещите за златото винаги се усеща един спад и се надявам това да не попречи на класирането ни в редовния сезон. Независимо от всичко, аз съм доволен от успеха днес и от възможността да играем финал в Балканската лига. Нямам предпочитания към следващия ни съперник в надпреварата. Нека по-добрият от Куманово и Пея победи, допълни наставникът на старозагорци.