Какво се случи: Монтана 2003 остана без медал при първото си участие в Адриатическата лига за жени. В Подгорица тимът на Стефан Михайлов загуби от Будучност с 41:44 в битката за бронзовите медали във Файнър Фор в турнира. Преди ден българският шампион не успя да спре Целе след 74:85 в първия полуфинал.

Най-добри: Даниела Петева отбеляза 11 точки за Монтана 2003. Христина Иванова реализира 8, а Радостина Димитрова завърши с 6 точки и 7 борби.

Николина Бабич бе най-резултатна за Будучност с 11 точки и 5 борби. Божица Муйович остана с 10 и 8 борби.

Повратна точка: Двата тима започнаха нервно срещата, като си пролича и разочарованието им от отпадането на полуфиналите. През първите 20 минути те успяха да си вкарат общо 48 точки и стояха равностойно на терена. След паузата Димана Георгиева и Христина Иванова изведоха Монтана 2003 напред с 29:27, но Будучност отговори с няколко успешни акции на Божица Муйович и Амината Фол, за да обърне до 37:32. През последната четвърт Монтана 2003 се вдигна на щурм и навакса пасив от 7 точки, за да вземе отново лидерството за 41:40, но не успя да реализира нито веднъж във финалните четири минути от срещата, а Будучност се възползва и чрез Николина Бабич и Божица Муйович стигна до крайното 44:41.

Борихме се през целия двубой. Имахме няколко отворени стрелби, но не успяхме да ги реализираме. Представихме се добре в защита, но всеки искаше топката. Поздравявам домакините за победата”, заяви треньорът на Монтана 2003 Стефан Михайлов. 

И още: Монтана 2003 изпусна да добави втори комплект медали към колекцията си след сребърните отличия от турнира за Купата на България в Хасково преди три седмици. Сега за българския тим предстои защита на шампионската титла от миналия сезон в родния шампионат.

СТАТИСТИКА ОТ МОНТАНА 2003 – БУДУЧНОСТ

Вижте запис на целия двубой между Монтана - Будучност: