Още по темата

След дълго търсене Лукойл Академик намери висок баскетболист за подкошието си след напускането на Саша Загорац. Както вече стана ясно, “студентите” привлякоха в редиците си Мелсан Басаби, който играе на позиция 4 и ще бъде в ростера на Тони Дечев поне до края на сезона.

Оказва се, че 25-годишният американец има своя собствена марка, наречена S.L.I.M.E. (б.а. – което е съкращение на "Successful life involves maintaining excellence" или в превод – "Успешният живот включва поддържане на високи успехи"). Идеята за появата й идва от прякор, който Басаби получава в своя квартал в Глен Коув, Ню Йорк.

Феновете в Айова, където той учи и играе в местния университет от 2010 до 2014 г., също стават подвластни на този рефрен и наричат неговите изпълнения по време на мачовете “Slimetime”. Впоследствие S.L.I.M.E. придобива още по-голямо значение. Притежателят му не иска то да бъде обвързано само с марка дрехи. Бившата звезда на “хъскитата” влага в нея и организацията на спортни кампове през лятото.

Каквото и да правите, може да го правите на по-високо ниво и да бъдете успешни. Не трябва да се ограничавате. Не става въпрос само за спорт, но и за музика и всякакъв вид изкуство или каквото искате. Това е моето послание и към това се придържам аз”, категоричен е Мелсан Басаби, който е единственият, оставил на пазара неоновата тениска.

Освен, че се учи на тънкостите на бизнеса, Басаби е отдаден и на своята 4-годишна дъщеричка Ева. Самият той иска да бъде пример за нея.

Притеснявам се за някои неща, но за мен е приоритет №1 да съм баща. Здраво стъпил съм на земята и съм наясно, че трябва да взимам правилните решения заради нея. Искам да покажа на дъщеря си какво е да имаш работна етика и да градиш сам успеха си”, сподели Мелсан.

Всеки може да бъде успешен сега, стига да го поиска и да бъде отдаден на мечтата си до край”, убеден е бившият играч на гръцкия Лефкада. 

Ето го Мелсан Басаби в действие: