Още по темата

Лукойл Академик отпътува рано тази сутрин от летище София за Холандия с полет през Амстердам. "Студентите" се изправят утре (25 януари) от 21:15 часа срещу местния първенец Грьонинген в решаваща битка за продължаване към следващия етап на ФИБА Къп.

Двубоят е последен за българския шампион в Група Р на втория по сила турнир на международната централа, а класиране нататък минава, освен през задължителна победа на селекцията на Тони Дечев, и през благоприятно стечение на обстоятелствата в останалите пет потока.

Напред продължават лидерите във всяка група, както и най-добрите два втори тима. До момента Лукойл, който отстъпи челната позиция на Енисей преди седмица, има пряка конкуренция за вакантните две места във всички останали групи. Застрашаващи участието на "студентите" на международна сцена най-вече обаче са тимовете с баланс 4-1 (б.а. - с победа повече от Академик 3-2) - бившият отбор на Деян Иванов - турският Газиантеп, както и двойката на върха на Група М - германският Телеком Баскет и литовският Приенай, които също ще се срещнат в последния кръг на втората фаза.

Към осемте класирали се от втората пресявка на ФИБА Къп ще бъдат включени и осемте отпаднали от Шампионска лига, за да оформят Топ 16, където се играе на разменено гостуване. Продължаване на Лукойл напред ще осигури на тима европейски мачове поне до началото на март.