Още по темата

Какво се случи: Лукойл Академик пропиля 15-точкова преднина срещу Енисей и в крайна сметка инкасира втора загуба в Група Р на ФИБА Къп при 92:97. С успеха днес и вече с победа повече от българите, сибирският тим окупира първата позиция в потока, докато евентуално продължаване на "студентите" към следващата фаза в турнира ще минава през задължителен успех в Холандия след седмица. За Топ 16 ще се класират победителите от 6-те групи и двата най-добри втори отбора.

Повратна точка: Бърза комфортна преднина за селекцията на Тони Дечев беляза встъпителните 10 минути. Въпреки че таблото светеше при 27:17 в полза на домакините в зала "Универсиада", до голямата почивка руснаците стопиха до 48:52. След завръщане от съблекалните родният шампион отново дръпна с двуцифрен аванс, но играта на котка и мишка започна. Три минути преди финалната сирена резултатът бе равен - 82:82. Играта продължи с кош за кош и с няколко смени на водачеството, но 22 секунди преди края Енисей водеше с 1. Финалните щрихи в срещата бяха нанесени при пропуск на Филип Виденов и фаул на Дани Гибсън, пратил Сюлейман Бреймо на линията, откъдето нигериецът подпечата крайния резултат в полза на Енисей.

Най-добри: 27 точки на Дани Гибсън, 26 на Филип Виденов, дабъл-дабъл от 16 плюс 11 борби за Максим Корниенко и 12 точки за Стив Зак, но нищо от това не стигна на Лукойл, който броени дни преди най-важната си среща в Европа, бе разтресен от неприятната новина за контузения Павлин Иванов. Гардът е с травма в коляното и ще отсъства от игра в продължение на поне месец. 

Какво предстои: Последният двубой на българския първенец във втория етап на европейската купа на ФИБА е на 25 януари в Грьонинген, където всичко друго, освен победа, ще означава, че на Лукойл ще се наложи да се прости с участието си на международна сцена.

СТАТИСТИКА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ЕНИСЕЙ КРАСНОЯРСК

Вижте пълен запис на двубоя между Енисей и Лукойл: