Още по темата

"Мисля, че най-важното, което не бива да допускаме, е да им позволим да ни вземат отново толкова много борби в нападение. Не бива да повтаряме същите грешки, както в Красноярск. Надявам се и да получим подкрепа от публиката, дано дойдат повече хора", каза Христо Захариев. Очаква се той да бъде титуляр в петицата на Тони Дечев срещу Енисей тази вечер в "Универсиада".

"Енисей е много класен и корав отбор, но истината е, че напрежението далеч не е само за нас, а и за тях. Колкото тази среща е важна за нашия отбор, толкова и за техния. Те допуснаха две поредни загуби - една изненадваща в Европа и след това още една във ВТБ Лигата и сега със сигурност ще се опитат да спечелят, но ние пък идваме от силен мач, който изиграхме в Португалия и сме обнадеждени", сподели крилото, което отбеляза 16 точки при успеха в Лисабон миналата седмица.

За 10 мача от началото на сезона в Европейската купа на ФИБА Христо Захариев има отбелязани 98 точки. Това прави по 9,8 на двубой. От него ще се очаква повече срещу Енисей, особено в отсъствието на контузения Павлин Иванов.