Какво се случи: Донар Грьонинген продължава успешния си ход във втората фаза на ФИБА Къп. Холандците оцеляха у дома срещу Бенфика, но минаха през ада на продължението след 81:78. Другият двубой от група P на турнира ще се играе по-късно днес от 18.30 ч. в столичната зала “Универсиада” и ще противопостави Лукойл Академик и Енисей Красноярск.

Най-добри: Ланс Джетър се разписа с 29 точки за победителите, към които добави 6 асистенции. Чейс Фийлър бе много полезен и записа дабъл-дабъл – 17 точки и 11 борби. Драго Пасалич се отчете с 15 точки и 8 борби.

 

Дерек Рейвио и Карлош Мораиш отбелязаха по 21 точки за Бенфика. Рейвън Барбър остана с 16.

Повратна точка: Домакините държаха инициативата през по-голямата част от двубоя, но допуснаха серия от 0-14 в началото на последната четвърт. Донар не се предаде и си върна лидерството чрез Ланс Джетър и Драго Пасалич за 61:56. Португалците обаче се вдигнаха на щурм и се докопаха до продължение след тройка на Марио Фернандес малко преди сирената за 69:69.

В допълнителното време последният имаше шанс да направи същото, но не успя да вкара при един от двата си опита от линията за изпълнение на наказателни удари, а от другата страна Джъстин Доурасю не трепна от фаула и остави радостта в “страната на лалетата”.

От статистиката: Тимът на Ерик Браал доминираше под двата ринга, като грабна 42 срещу 32 борби за Бенфика. Освен това холандците бяха по-точни при стрелбата от средно разстояние – 51% срещу 45% за гостите.

Какво предстои: Донар Грьонинген е с баланс от 3-2, а на 25 януари приема Лукойл Академик, докато Бенфика е на дъното с 5 загуби и след седмица ще играе с Енисей Красноярск.

СТАТИСТИКА ОТ ДОНАР – БЕНФИКА

Вижте пълен запис от двубоя между Донар и Бенфика: