Още по темата

Аз вярвам в момчетата и въпреки, че ще бъдем без Павлин, длъжни сме да покажем характер, да се обединим, да се сплотим и да излезем срещу руснаците мотивирани и уверени, концентрирани и готови да се справим не само физически и психически, но и тактически да се придържаме към това, върху което работихме в последните дни.“

Това сподели треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев в навечерието на ключовия мач за шампионите в Европейската купа на ФИБА – този срещу руския Енисей Красноярск по-късно днес от 18,30 в зала „Универсиада“.

Амбицията ни да спечелим срещу Енисей е голяма. Наясно сме, че ни очаква изключително тежка битка и голямо препятствие, но тренирахме сериозно и мисля, че сме готови за това предизвикателство“, допълни настаникът на „студентите“.

Eнисей е най-силният отбор и най-класният отбор в нашата група. Това по никакъв начин обаче не ни отказва да се борим и да вярваме, че ако всички заедно успеем да дадем най-доброто, на което сме способни, победата ще е възможна и ще е на наша сметка", завърши специалистът.