Още по темата

Какво се случи: Случи се това, че Хасково връхлетя в 2017-та година като японски тайфун. Момичетата на Елена Станкова отвориха нова страница в 4-годишната история на клуба като поставиха нов рекорд по резултатност. Те победиха Септември със 142:58. И за да бъде радостта на отбора и ръководството пълна, постижението падна пред погледа на вярната хасковска публика 48 часа след Богоявление.

Любопитно: Хасково подобри с 19 точки предишният рекорд по резултатност - 123 точки, които тимът реализира за успеха срещу НСА на 31 октомври 2015 г.

Най-добри: Изключителен мач на Радостина Димитрова срещу столичанки. Дъщерята на легендарната Евладия Славчева бе на косъм от трипъл-дабъл след като постави на сметката си 31 точки (9/14 от тройката!!!), 11 асистенции и 8 борби, за да стигне до фантастичните 49 пункта коефициент на полезно действие. Още две нейни съотборнички бяха на висота: Петя Бояджиева добави 22, а Виолина Кочева остана с една точка по-малко - 21 и също като Тина Димитрова бе близо до трипъл-дабъл, заради своите 9 асистенции и 7 борби.

За Септември Ивона Илиева пък докосна дабъл-дабъл показателите с 19 точки и 9 завършващи подавания.

И още: Хасково е едноличен лидер в класирането на женското първенство с шест победи от седем мача. Септември е на последно място в подреждането.

СТАТИСТИКА ОТ ХАСКОВО - СЕПТЕМВРИ