В календара на българския баскетболен елит има дати, които няма как да бъдат подминати. Днешната е една от тях. На този ден преди 59 години се ражда един от най-успешните треньори, свързани с играта у нас – Иван Чолаков и по този повод днес може да почерпи близки и приятели

Когато става въпрос за победи в Ямбол, Иван Чолаков е пример за това как да бъдат постигнати. Най-големият му триумф като наставник е шампионската титла на ямболии през 2002 г. “Златният” тим на Ямболгаз пък се събра преди няколко години по време на Мача на звездите, за да си припомни славните времена.

Като треньор на Ямбол Иван Чолаков може да се похвали със сребро през 2001 г., три бронзови медала от първенството (2003, 2011 и 2012 г.), както и три бронзови отличия от турнира за Купата на България (2000, 2001 и 2002 г.). След кратка почивка, Иван Чолаков се завърна през миналата есен начело на ямболии, които отново води в родния шампионат и в турнира за Купата на България. 

Иван Чолаков отдава от енергията си и на различните формации на националния ни отбор, като извежда националите до 20 г. до европейската титла на шампионата на Стария континент, Дивизия Б през 2005 г. във Варна.

Екипът на BBALL.BG честити рождения ден на Иван Чолаков и му пожелава много здраве и успехи!

Снимки: LAP.BG