Още по темата

Баскетболният Спартак затвърди доминацията си в отборните спортове в Плевен. Тимът на Александър Дяковски бе избран за “Отбор на годината” в Плевен за втори пореден път и общо трети през последните шест години. Церемонията по награждаването се проведе по-рано днес в Актовата зала на Общината в града.

В спора за приза баскетболистите на плевенския клуб пребориха конкуренцията на пет отбора от различни спортове. Това са клубът по карате Петромакс, по стрелба “Виа”, Тенис клуб “Плевен – 90”, по тенис на маса Тетрон и шахматният Плевен XXI. Призът за “Отбор на годината” е заслужена награда за играчите на Спартак, които са неизменни участници в НБЛ, а освен това през миналия сезон финишираха четвърти в първенството при мъжете.

Искрено се надявам и догодина да сме първи в тази категория, но се надявам и да имаме още по-голяма конкуренция в отборните спортове. Дано и футболът да тръгне още по-нагоре, като и волейбола и ханбала и те да получат подобаващото им се място в града. Имахме някои проблеми през годината, особено със залата. Благодарение на Общината обаче, част от тях са разрешени. Покривът бе поправен. Ако това не се бе случило, щяхме да пострадаме сериозно и като санкции, и като резултати. Имаме уверението на кмета Георг Спартански, че ремонтите по залата ще продължат”, заяви треньорът на Спартак Александър Дяковски.

Наградата бе връчена на наставника на тима от баскетболната легенда Цветан Антов. На събитието присъстваха още крилото на Спартак Константин Коев, както и помощникът-треньорът на плевенчани Борислав Генков, чийто възпитаник от школата в лицето на Никола Станчев зае второ място в категорията “Млади таланти” (б.а. – на възраст до 14 години).

“От една страна това е признание за нас, но и стимул да продължаваме да работим, за да заслужим тази награда за трета поредна година. Мисля, че след постигнатото през отмиващата година, заслужихме този приз. До края на 2016 г. ни остават два мача в първенството, ще се борим за две задължителни победи. Хвърляме се на 200%. Трябва да спечелим на всяка цена срещу Левски и Ямбол. За следващата година се надяваме да сме по-напред в класирането в края на редовния сезон и след това ще мислим за цели”, заяви Константин Коев.

Радвам се много и искам да благодаря на всичките ми треньори, на Борислав Генков и Александър Дяковски. Те ми гласуват огромно доверие. Благодаря им за всичко, на което са ме научили. Надявам се да продължавам да се развивам и да играя повече”, сподели Никола Станчев, който се подготвя и с мъжкия отбор на Спартак Плевен.